Laatste buisje

buis (2)

Vandaag werden de laatste twee buisjes weggehaald uit de houder boven Joe Public. Deze worden opgestuurd naar Bureau Blauw. Het wachten is nu op het resultaat van deze metingsperiode.

Er werden geen nieuwe buisjes in de houder gedaan. Eind 2014 hebben bewoners van en rond de Valkenburgerstraat zich bij Milieudefensie gemeld om het meetpunt te beheren. Na de start op 15 januari 2015 in het kader van Samen Voor Gezonde Lucht is de meetperiode van een jaar klaar. De meting duurt een jaar om een “jaargemiddelde” te bepalen. In de drukke Valkenburgerstraat zal het niemand meer verbazen dat de concentratie stikstofdioxide (NO2) boven de Europeesenorm van 40 μg/m3 ligt.

Het wachten is dus op de uitslag van de laatste meting door Bureau Blauw en het jaarcijfer voor de Valkenburgerstraat. Rond april verwachten we de resultaten voor 2015…. en dan komt er een uitgebreide actie en aanbieding van het rapport aan de politiek.

Over het verdergaan met het meten via het meetpunt wordt nagedacht. Wel kan gemeld worden dat de GGD inmiddels ook extra meetpunten  heeft opgehangen.

Plaats een reactie